Kategorier
Uncategorized

Parametrar för ranking

Vi har beslutat att förbereda ranking av EVSE och EV bil laddningskablar, skulle vi vilja förklara vilka parametrar som kommer att beaktas.

Säkerhet först

Om EVSE/laddningskabeln eller DC-laddaren inte uppfyller EN 61851-1-normen kan den rangordnas mellan samma, farliga lösningar. Eftersom EN 61851-1 är obligatoriskt sedan 2011 finns det inget undantag. Det största felet är att ladda en bil utan ansluten PE.

Andra nivån kommer att vara EVSE där EN 61851-1 inte är uppfyllda, men på grund av andra skäl än att ladda en bil utan ansluten PE. Det finns laddare med en felaktig strömgräns för kontakten som används, för tunn PE linje inuti, på kretskortet, eller andra riskfyllda konstruktion misstag, som kan orsaka en brand eller dåligt skydd för användarna. De kan överhettas eller efter en tid (till exempel – ett år) de kan sluta arbeta, fatta eld, eller bara bränna ut. Kom ihåg – även tiotals certifikat garanterar inte din personliga säkerhet, eftersom alltför många certifikat är bokstavligen falska, köpt för pengar.

Den bäst gruppen är de lagliga (fullgöra EN 61851-1). De rankas mellan dem, som den högsta klassen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *